Ferment - pismo o winie nr 24 WIOSNA

Ferment - pismo o winie nr 24 WIOSNA

Ocena:

Opis

TEMAT NUMERU – Wino do pary

Wino nie funkcjonuje w próżni. Od dawien dawna zestawiane jest z innymi bytami w pary mniej lub bardziej dopasowane i idealne. Mamy więc wino i jedzenie, wino i religię, wino i rytuały, krajobrazy, obyczaje i odruchy. W najnowszym numerze Fermentu autorzy przyglądają się kompatybilności wina na wszystkich możliwych frontach.

Znajdziecie w nim także reportaże z austriackiego Thermenregion, idącego mocno z górę hiszpańskiego Cebreros, nieznanej Serbii i przedpotopowej Portugalii.

 Na czynniki pierwsze "rozłożona została" Nowa Zelandia, kraj o najbardziej piorunującej karierze w świecie wina.

Omówione zostały dostępne na polskim rynku wina z cabernet franc.

W tym numerze poświęcono wyjątkowo wiele uwagi dobieraniu win do potraw oraz potraw do win.

Znajdziecie też wywiad z małżeństwem Będkowskich z Winnicy Skarpa Dobrska,

Cukier resztkowy, czyli stały dział satyryczny Fermentu, oraz jeszcze więcej felietonów. 

Zapraszamy do lektury.

50,00 zł

Ocena

Obecnie brak recenzji tego produktu.